SET MENU I

AMUSE BOUCHE

PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI z ogórkiem konserwowym i świeżo wypiekaną bagietką.

SMOKED MACKEREL PASTE with pickled cucumber and freshly baked baguette

PRZYSTAWKI WSPÓLNE (starters to share):

ŚLEDŹ SEAFOOD STATION z sałatką ziemniaczaną, crème fraiche, piklowanym koprem włoskim i perłową cebulką

HERRING SEAFOOD STATION with potato salad, crème fraiche, pickled fennel and pearl onion

CEVICHÉ Z DORSZA z avocado, szpinakiem, pomidorkami cherry, kolendrą, limonką i chilli

COD CEVICHE with avocado, spinach, cherry tomatoes, coriander, lime and chilli

AHI POKE TUNA – surowy tuńczyk z mango, avocado, ogórkiem, limonką I kolendrą

AHI POKE TUNA – tuna tartare with mango, avocado, cucumber, lime and coriander

DANIE GŁÓWNE DO WYBORU (main course to choose):

PASTA Z OWOCAMI MORZA tagliatelle z krewetkami, mulami, kalmarami w sosie maślano winnym.

SEAFOOD PASTA tagliatelle with prawns, mussels and calamari in a creamy white-wine sauce

ŁOSOŚ SZKOCKI LOCH DUART podawany z puree truflowym i warzywami w emulsji cytrynowej.

SCOTTISH SALMON LOCH DUART served with truffle puree and vegetables in lemon emulsion

MAŁŻE ŚW. JAKUBA serwowane na sałacie z pomidorkami koktajlowymi, kaparami i parmezanem.

SCALLOPS ST. JACQUES served on lettuce with cherry tomatoes, capers and Parmesan cheese

DESER (dessert):

BUDINO – Włoski budyniowy deser ze słonym karmelem

BUDINO – Italian pudding dessert with salty caramel

Cena za osobę: 239 złotych

*Do każdego rachunku doliczany jest 10% service charge

Obserwuj nas na Instagramie