SET MENU I

PRZYSTAWKI WSPÓLNE (starters to share):

ŚLEDŹ LITEWSKI z sałatką ziemniaczaną, crème fraiche, piklowanym koprem włoskim i perłową cebulką

Lituanian style herring with potato salad, crème fraiche, pickled fennel and pearl onion

CEVICHÉ Z DORSZA z avocado, szpinakiem, pomidorkami cherry, kolendrą, limonką i chilli

Cod ceviche with avocado, spinach, cherry tomatoes, coriander, lime and chilli

TATAR Z ŁOSOSIA z cebulką i koperkiem

Salmon tartare with onion and dill

PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI z ogórkiem konserwowym

Smoked mackerel pate with pickled cucumber

ŚWIEŻO WYPIEKANA BAGIETKA, włoska oliwa i ocet balsamiczny

Freshly baked baguette with italian olive oil and balsamic vinegar

DANIE GŁÓWNE DO WYBORU (main course to choose):

PASTA Z OWOCAMI MORZA tagliatelle z krewetkami, mulami, kalmarami w sosie maślano winnym

SEAFOOD PASTA tagliatelle with shrimps, mussels, calamari in a butter and wine sauce

BRITISH FISH & CHIPS – polędwica z dorsza atlantyckiego w cieście piwnym, podawana z frytkami, tłucoznym groszkiem, sosem tatarskim i Sarson’s malt vinegar

BRITISH FISH & CHIPS – Atlantic cod sirloin in beer soaked batter served with chips, mushy peas, tartar sauce and Sarson’s malt vinegar

KREWETKI Z CZOSNKIEM, SZALOTKĄ I ŚWIEŻYMI ZIOŁAMI podawane z miksem sałat, pomidorkami cocktailowymi, kaparami, parmezanem i bagietką

SHRIMPS WITH GARLIC, SHALLOT, FRESH HERBS with mix salad, cherry tomatoes, capers, parmigiano and freshly baked baguette

PIERŚ Z KURCZAKA ZAGRODOWEGO, podawana z warzywami sezonowymi , pistacjami i suszonymi pomidorami

GRILLED CHICKEN served with seasonal vegetables, pistachios and sun-dried tomatoes

DESER (dessert):

BUDINO – WŁOSKI BUDYNIOWY DESER Z SOLONYM CARAMELEM

BUDINO – ITALIAN PUDDING DESSERT WITH SALTED CARAMEL

WODA GAZOWANA i NIEGAZOWANA BEZ LIMITU

Cena za osobę: 189 złotych

Do grup powyżej 6 osób doliczany jest 10% service charge

Obserwuj nas na Instagramie